Az a szép magyar popszakma

2010.06.29. 08:00 - meynabi

Címkék: zene magyar pop igényesség

Három szóban: szégyen és gyalázat.
Előrebocsájtom, hogy vannak végre üdítő kivételek minden szempontból, egyenlőre sajnos nagyon kevesen.

Hogyan tudnak mégis megélni ezek a muzikalitást még hírből sem ismerő agynélküli senkiházi megasztár "felfedezettek"? Nem, nem a CD-ikből. Abból rövid időn belül éhenhalnának, meg aztán a kiadó sarcolja őket is rendesen szokásához híven. Egy részről van ugye a hakni. Adózás után már nem egy nagy összegről van szó, illetve lenne. Csak hogy azt elfelejtik befizetni. Más részről a rádiós lejátszások után fizetett díjak a fő bevételi forrásuk.

Megy a nyafogás hogy 40%-ot ide nekünk a hazai rádiók zeneműsoridejéből. Kell a pénz a sok tehetségtelen léhűtőnek. Ha megkapnák, még több igénytelen fostengert lehetne zúdítani a hallgatóra, hiszen azt a 40%-ot ki kell tölteni valamivel. Ezeket én csak megélhetési "előadóknak" hívom.

Sok mindenről pofáznak(ill. leginkább a pénzről, annak hiányáról), de egy valamiről el tetszettek feledkezni sehonnai banda: zenei igényesség, minőség! Ha ez meglenne, nem kéne ráznotok a rongyot. Ettől álltok a legtávolabb, a legfontosabb dologtól, mikor veszitek már észre?!

Szégyent hoz az országra legtöbbjük, oszt még nekik áll feljebb. Nem tudom nektek meg van az mikor Eurovíziós dalfesztiválra-ahol ifjú tehetségeket küldenek ki mutasdmittudsz alapon-kis hazánknak sikerült Charlie-t indítania? Végül a legkevesebb pontot(2 v 3)kapta mindenki közül. Odakint(meg úgy egyáltalán értelmes helyeken) nem díjazzák ha egy alkholista vén szar rázendít a nemlétező hangján egy dallamtalan nótára.
Arról már nem is beszélek hogy a Magyarország című számot sikerült egy cigánnyal előadatni. Pfff. Geszti azóta bekaphatja a vágtájával együtt.

Viszont végre eljött az az idő, amikor a neten fellelhető(mert publikálják, gyakran ingyen, csak hallgasd-ismerd meg)egyre több magyar színvonalas zenei mű. A gépzenétől a rockig, a paletta folyamatosan bővül. A szakma szemében csak lelkes amatőröknek(vagy még annak sem) tartott, mégis igényességben a magyar előadókon túlmutató ZENÉT képesek felmutatni, nem a nem létező pénzükért verni az asztalt.

Egy példa: quart.hu/cikk.php

Tessék nyugodtan tovább keresgetni, meg fogtok lepődni a kínálaton.

 

2010. június 29. 08:00


 

A bejegyzés trackback címe:

https://aegvket.blog.hu/api/trackback/id/tr892115411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása